tisdag 22 juni 2010

Undersökning av kandidaterna i höstens val

Ekot har gett SCB i uppgift att undersöka kandidaterna i höstens val, och presenterar på sin hemsida statistik på kandidaterna utifrån inkomster, ålder, hur stor andel som har utländsk bakgrund, m m. Gött!

Ekots hela undersökning av kandidater i valet till riksdag och kommunfullmäktige 2010

---
jfr:
Lars Olsen kritiserar på sin blogg på Jyllandsposten akademikernas dominans i den danska politiken.
"eg har i min bog kortlagt Folketinget i 1977. Dengang var næsten halvdelen faglærte og ufaglærte, og mange havde erfaring som arbejdere eller landmænd. Det var mennesker, som var formet af det praktiske liv og stolte af det. »Uddannet ved praktisk landbrug«, skrev flere af MF’erne - som alternativ til de fine eksamenstitler.

Blandt de ældre MF’ere skimtes dette mønster endnu. Men blandt de yngre er det radikalt anderledes. Over 70 procent af folketingsmedlemmerne under 40 er således akademikere eller studerende på akademiske uddannelser.

Dette betyder ikke bare en anden uddannelsesmæssig baggrund end befolkningens store flertal. Konsekvensen er også, at brede lags hverdagserfaringer ikke længere er repræsenteret. Kun 2 af 179 MF’ere bor i en almen bolig, sådan som en million danskere gør. Og ingen af de ledende politikeres børn har taget en erhvervsuddannelse, familieerfaringerne stammer udelukkende fra det boglige uddannelsessystem.

Resultatet er, at politikerne ikke i tilstrækkelig grad er det folkelige modspil til embedsmændene."
Lars Olsen, "Eliternes triumf", 9 februari

Inga kommentarer: